Notícies

Notícies

Publicador de continguts

null La pista del poliesportiu Germans Escalas, més eficient i sostenible gràcies a la nova il·luminació LED


La pista del poliesportiu Germans Escalas, més eficient i sostenible gràcies a la nova il·luminació LED

 


26 de febrer de 2024

 

La inversió municipal farà possible un estalvi del 50 per cent en el consum energètic i un increment notable de la lluminositat   

Palma, 26 de febrer de 2024. L’Institut Municipal de l’Esport (IME) ha renovat la il·luminació de la pista del poliesportiu Germans Escalas.

Amb aquesta actuació promoguda per l’Ajuntament de Palma s’aconsegueix un 50 per cent d’estalvi en el consum energètic, a la vegada que s’optimitza la distribució i es millora el flux lumínic

Concretament, s’han substituït les 46 campanes halògenes de 400 W per 46 focus LED de 200 W, per un import d’11.477 euros, amb l’IVA inclòs.

Així, amb aquesta intervenció es redueixen les emissions de CO2 a l’atmosfera i s’incrementa l’eficiència energètica del pavelló, amb l’estalvi anual de 9.200 Kwh.  D’altra banda, s’aconsegueix un augment de la lluminositat, que ara arriba a un total 1.380.000 lúmens, 30.000 per focus.

Les entitats usuàries de la pista ja han pogut comprovar aquesta millora lumínica. En concret, es tracta dels clubs i associacions següents: IES Son Rullan, Serralta, Amadiba Educació, Vòlei Sant Josep, Bàsquet De La Cruz, AVV Rafal Vell, Bàsquet Sant Josep, Club Gimnàstic Palma, Vòlei Cide, Vòlei Palma, Bàdminton Palma, Gira-Sol i C. Palma Tennis de Taula.

 

Aquesta inversió se suma a altres actuacions de millora dutes a terme per l’Ajuntament de Palma al Germans Escalas, com ara la recent renovació dels dos gimnasos d’abonats i de la sala d’activitats, amb la incorporació d’un nou equipament ergonòmic, personalitzat i de darrera tecnologia digital.

 

Aquest equipament consta de 24 màquines de càrdio, 21 de força guiada, 7 màquines de disc, 101 de pes lliure, 76 elements d’entrenament funcional i 202 complements i material accessori, entre els quals hi ha matalassos, fitballs o paviment per a la zona de pes lliure.

Al mateix temps, l’IME va instal·lar el mes de desembre una nova grada al camp municipal, amb una capacitat de fins a 56 persones.

D’altra banda, per a millorar la seguretat del camp, també es va habilitar una banda de protecció a tot el perímetre del recinte, així com una xarxa de prevenció que separa el camp de l’edifici del poliesportiu.

 

Data darrera modificació: 26 de febrer de 2024