Notícies

Notícies

Publicador de continguts

null El Parc de la Riera acollirà el pròxim diumenge la setena edició de la Cursa Popular Palmadona


El Parc de la Riera acollirà el pròxim diumenge la setena edició de la Cursa Popular Palmadona


13 de maig de 2024

 

La cita esportiva, que ha estat presentada aquest dilluns al llarg d’un acte presidit pel batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, es completarà amb  la cursa infantil i la Fira d’Expositors

Palma, 13 de maig de 2024.- El batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, ha presidit aquest dilluns, a Cort, la setena edició de la Cursa Popular Palmadona, que tindrà lloc el pròxim diumenge, 19 de maig, al Parc de la Riera, juntament amb la tercera edició de la cursa infantil.

A més, el dia anterior, els ciutadans de Palma estan convidats a visitar la VI Fira d’Expositors Palmadona, igualment al Parc de la Riera.

A la convocatòria informativa han estat presents el primer tinent de batle i regidor d’Esports, Javier Bonet, i la mundialista de duatló i ciclisme Mavi García, una de les ambaixadores de la prova, funció que comparteix amb les esportistes Xisca Tous, dues vegades campiona d’Espanya en triatló i aquatló, i actualment immersa en obtenir la classificació per als Jocs Olímpics de París 2024; Daniela García, campiona d’Europa d’atletisme en la modalitat de 800 metres, subcampiona dels Campionats Iberoamericans i mundialista a Bucarest, i Judy Murphy, jove talent del ciclisme que s’ha proclamat campiona nacional en les modalitats de pista i carretera.

A l’acte han assistit, igualment, el director general d’Esports de l’Ajuntament de Palma, David Salom; el gerent de l’Institut Municipal de l’Esport (IME), Miguel Ángel Bennàsar, a més de diferents regidors dels grups municipals, com ara Francisco Ducrós i Silvana González (PSIB-PSOE), Kika Coll (Més per Palma) i Lucía Muñoz (Grup Mixt). Igualment, han acudit a la presentació representants dels organismes, entitats i empreses que han prestat la seva col·laboració per a la realització d’aquest esdeveniment.

La Cursa Popular Palmadona 2024 està organitzada per l'Ajuntament de Palma, a través de l’Institut Municipal de l'Esport, en homenatge a la dona i com a reconeixement a l’esport femení i a la trajectòria ascendent que ve seguint durant els darrers anys.

Una de les principals novetats d’aquesta edició és que l’Ajuntament ha sumat mil inscripcions més per tal d’incentivar la participació en la carrera, que, d’aquesta manera, disposa de quatre mil places que poden ser formalitzades al web d’elitechip fins al 17 de maig.  

La cita esportiva del pròxim diumenge començarà a les 10.30 hores, amb un escalfament general dirigit per l’entrenadora Susana Sans. Posteriorment, a les 11 del matí, es donarà el ‘sus’ a la prova, que transcorrerà al llarg d’un circuit per asfalt i terra de de 2,3 quilòmetres.

Tant la sortida com l’arribada de la cursa estaran ubicades al Parc de la Riera, des d’on els participants afrontaran un itinerari degudament senyalitzat que inclourà els carrer Jesús i Uruguaï. Els corredors tenen la possibilitat de fer una o dues voltes al circuït, de 2,3 i 4,5 quilòmetres, respectivament.

Per un altre costat, cal destacar que s’obsequiarà totes les persones participants amb una camiseta commemorativa i una medalla finisher. A més, gràcies a la col·laboració de Mercapalma, es facilitarà als corredors un berenar saludable, mentre que l’empresa AutoVidal lliurarà bosses sostenibles als primers dos mil inscrits.  Els dorsals i les camisetes s’entregaran el dissabte, 18 de maig, a l’envelat habilitat al mateix Parc de la Riera.

Al mateix temps, amb l’objectiu de fomentar una vida més sostenible i fer esdeveniments més respectuosos amb el medi ambient, es disposarà d’una estació d’aigua potable de la qual se’n podrà fer ús mitjançant botelles reutilitzables.

III Cursa Infantil

Paral·lelament, i per tercer any consecutiu, l’IME ha convocat la Cursa Infantil Palmadona, com a preàmbul de la cursa popular. És una prova gratuïta i no competitiva per a nines i nins fins als dotze anys, que es durà a terme a partir de les 9 del matí, al Parc de la Riera, amb recorreguts diferenciats per edats: una distància de 200 metres per als infants de 0 a 3 anys; de 400 metres, per al ventall entre 4 i 5 anys; de 600 metres en el cas dels menors d’entre 6 i 9 anys, i, finalment, de 1.200 metres a partir dels 10 anys.

Els menors fins als cinc anys correran acompanyats pels seus pares i mares.

VI Fira d’Expositors

Totes aquestes proves esportives es veuran complementades amb la VI Fira d’Expositors Palmadona, una mostra dedicada a la dona, la salut i l'esport que es durà a terme el dissabte 18 de maig, al llarg de tota la jornada, i també al Parc de la Riera.

La fira acollirà envelats de diferents entitats i empreses vinculades als àmbits descrits, orientats especialment a la dona.

Durant la jornada, de les 11 a les 14 hores i de les 16 a les 20 hores, tindran lloc, també, activitats dirigides per als infants i a la població general, de caire completament gratuït.

 

 

 

Data darrera modificació: 13 de maig de 2024