Notícies

Notícies

Publicador de continguts

null Cort i el Col·legi de Fisioterapeutes de les Illes Balears signen un conveni per a iniciar el programa TAMM, dirigit a la teràpia de dones mastectomitzades


Cort i el Col·legi de Fisioterapeutes de les Illes Balears signen un conveni per a iniciar el programa TAMM, dirigit a la teràpia de dones mastectomitzades


31 de maig de 2024

 

Les sessions es duran a terme tots els divendres a la piscina de Germans Escalas

Palma, 31 de maig de 2024.- La regidora d’Infraestructures, Belén Soto; el degà del Col·legi de Fisioterapeutes de les Illes Balears, Tomás Alías, i el vicepresident de l’Institut Municipal de l’Esport, David Salom, han signat un conveni de col·laboració per tal de dur a terme el programa TAMM, una iniciativa dirigida a la teràpia de dones mastectomitzades a través del medi aquàtic.  

Gràcies a aquest acord, les dones tractades quirúrgicament d’un càncer de mama podran assistir gratuïtament a les sessions organitzades a la piscina de Germans Escalas, amb un màxim de vint persones per grup. Les classes tindran una durada de 60 minuts i es duran a terme tots els divendres en dos horaris, a les 15 i a les 16 hores.

L’objectiu del programa és prevenir o reduir el limfedema, i millorar l’arc articular i la força muscular dins l’aigua, la qual cosa permet un menor impacte a l’articulació. En conseqüència, s’aconsegueix una millora de la qualitat de vida de les dones intervingudes totalment o parcialment enfront dels efectes negatius de la malaltia.

El document de col·laboració té una durada màxima de dos anys, prorrogables, i estableix els compromisos de les tres parts. El Col·legi Oficial de Fisioterapeutes assumirà la direcció tècnica, contactarà amb associacions, centres de salut i entitats sectorials, i aportarà gratuïtament un professional especialitzat col·legiat per a impartir les sessions.

 

Data darrera modificació: 3 de juny de 2024